Business Youngtimers

Het rijden met een Business Youngtimer van AVD auto's biedt fiscale voordelen. Het rijden in een Business Youngtimer is een zeer aantrekkelijk alternatief voor de zakelijke rijder. Op deze pagina gaan we nader in op de verschillende onderwerpen en aspecten.

Wat is een Youngtimer?

Een Youngtimer is een auto van 15 jaar of ouder. Ingezet als auto van de zaak betaalt u voor een Youngtimer 35% bijtelling over de dagwaarde.

Bepalend voor de 15 jaarsgrens is de datum van eerste inschrijving zoals die op het oorspronkelijke kentekenbewijs staat vermeld. Het maakt daarbij niet uit in welk land die eerste inschrijving heeft plaatsgehad. In het geval van een auto uit het buitenland, neemt het RDW die datum van het buitenlandse kentekenbewijs over op het nieuwe Nederlandse kentekenbewijs.

Hoe stel ik de dagwaarde voor een Youngtimer vast?

De fiscus spreekt officieel over de waarde in het economisch verkeer (wev) en in gewoon Nederlands is dat dan de dagwaarde. Deze waarde moet u bij de fiscus kunnen aantonen. In het jaar van aanschaf kunt u daar de aankoopfactuur voor gebruiken.

Bij zakelijk gebruik schrijft u af op de auto en wordt de dagwaarde ieder jaar minder. Om discussie met de fiscus te voorkomen is het verstandig om jaarlijks de waarde door een beëdigd taxateur te laten vaststellen. Dat kost niet veel en daarmee loopt u geen risico's.

Merkkeuze Youngtimer

Voordeel van een Business Youngtimer is dat je een grote, luxe auto kunt rijden tegen een zeer aantrekkelijke lage bijtelling, echter een auto van 15 jaar oud oogt vaak ook als een auto van 15 jaar oud. Uiteraard zijn Audi, BMW en Mercedes-Benz zeer populair in het Business Youngtimer segment, echter door te kiezen voor een minder courant merk kan de leeftijd van de auto minder opvallen. Denk bijvoorbeeld aan Italiaans design (Ferrari, Maserati, Lancia), Engelse distinctie (Jaguar, Landrover) of Scandinavische degelijkheid (Saab, Volvo).

AVD auto's helpt u graag bij het vinden van uw droomauto. Op zoek naar een toekomstvaste Youngtimer? Bel of e-mail voor het maken van een persoonlijke afspraak!

Neem contact op

Zeer Lage Bijtelling

Zodra een auto 15 jaar of ouder is, betaalt u niet de zakelijke bijtelling van 25% over de oorspronkelijke cataloguswaarde, maar 35% over de dagwaarde en daarmee bent u aanzienlijk voordeliger uit.
www.avdautos.nl - Youngtimers

Een rekenvoorbeeld:

Een BMW 523i Executive uit 1996 kostte destijds fl. 103.199 oftewel € 46.830. Normaal gesproken zou u 52% inkomstenbelasting betalen over 25% van de oorspronkelijke catalogus-waarde van € 46.830 oftewel een bijtelling voor het privé-gebruik van uw zakenauto van € 6.088 per jaar. Echter omdat deze Youngtimer BMW 15 jaar of ouder is, betaalt u in werkelijkheid maar 52% inkomstenbelasting over 35% van de huidige aanschafwaarde van € 3.500 oftewel een bijtelling van € 637 per jaar. Dat scheelt u dus € 5.451 netto per jaar!
En volgend jaar door de gedaalde dagwaarde nog weer meer.

In dit rekenvoorbeeld:

Als € 6.088 een bijtelling vertegenwoordigt van 25% dan vertegenwoordigt € 637 een bijtelling van slechts 2,6%.
Leuker kunnen we het niet maken!